nxt.eu

Wiskunde en Natuur & Scheikunde

Wiskunde


Waarschijnlijk heb je op de basisschool nog geen wiskunde gehad en is wiskunde helemaal nieuw voor jou. Wiskunde bestaat uit 4 leergebieden: statistiek, rekenen, verbanden en meetkunde, maar we gaan ook veel wiskundige opdrachten DOEN. Wiskunde is een belangrijk vak en dat merk je als je in praktijkvakken aan de slag gaat. Denk maar aan het afwegen van ingrediënten en het berekenen van een hoek. Met de praktische opdrachten kan je wiskunde nog beter begrijpen en zo wordt wiskunde superleuk. Daarom hebben wij voor jullie een uitdaging; los één van deze twee uitdagingen op en stuur je oplossing naar kruedisueli@nxt.eu en wie weet win je een mooie prijs!

 

Natuurkunde

Op NXT Maarsbergen wordt natuurkunde gegeven door wat je noemt twee vakidioten. Hier leren we door te DOEN! En natuurkunde is ook een echt doe-vak.

Leren doen we met behulp van de leerdoelen, zo weet je gelijk wat er van je verwacht wordt. Via een digitale methode maak je je opdrachten, test jezelf en de oefentoets. Zo wordt natuurkunde een makkie! Vanaf het tweede leerjaar staat dit vak in je rooster op Magister voor 2 of 4 uur in de week. Beter!

Bekijk onderstaande filmpjes daarin zie je leuke proefjes! 

Youtube ideetjes:

Werk van leerlingen