nxt.eu

Vakroute Brugklas

De vakroute is een brede vakopleiding en gericht op de beroepen van morgen. Op onze school hebben we twee vakroutes; Mens & Dienstverlening en Techniek.
Leren door DOEN is ons motto en dat zie je terug in onze praktijklokalen. In deze lokalen ga je vooral zelf aan de slag en ontdek je wat je leuk vindt en waar jouw talenten liggen.
In de brugklas krijgt je eerst les in beide vakroutes. Na de kerstvakantie mag je al kiezen welke route het beste bij jou past. In die route krijg je dan les tot het eind van de brugklas.


Mens & Dienstverlening

Lijkt het je leuk om met mensen om te gaan? Vind je samenwerken met anderen tof? Dan ben je bij M&D op de juiste plek. Organiseren, reclame maken, koken en bakken, stylen, moodbords maken....dit ga je allemaal doen bij M&D. 

Techniek 

Ook bij Techniek werk je met je handen. De hele les op je stoel zitten is hier namelijk niet de bedoeling.
In de eerste periode leer je welke gereedschappen en materialen er bestaan en waarvoor je die kunt gebruiken. Je gaat werkstukken maken van hout, metaal en kunststof. In het filmpje zie je hoe je moet solderen, ook dat leer je bij techniek. Veiligheid is bij techniek heel belangrijk. Je leert op een veilige manier met gereedschap en elektrische machines te werken. 

In de tweede periode mag je ook werkstukken kiezen die jouw interesse hebben. Je gaat het werkstuk dan zelf ontwerpen en daarna ga je het maken. Je leert dan gelijk hoe je een goede werkplanning kunt maken.
Soms werk je alleen aan een opdracht, maar er zijn ook opdrachten waarbij je moet samenwerken.

 

 

Werk van leerlingen

Techniek werkstukken